Na 3. ročníku Štrbskej športovej smršti sa stretnú rôzni športovci

22.07.2013 Poprad

Vysoké Tatry 22. júla (TASR) - Už túto sobotu (27. júla) sa v športovom areáli na Štrbskom Plese stretnú športovci z rôznych oblastí na 3. ročníku netradičného podujatia Štrbská športová smršť. "Okrem iného si to siláci rozdajú v náročných disciplínach medzinárodnej súťaže Strongman, čarovné malé fitnesky zas predvedú svoje krivky vo večernom programe, kde zaujmú aj majstri bojového umenia. Pre najmenších je pripravený pestrý športový, zábavno-animačný program, a toto rodinné podujatie bude pre všetkých návštevníkov prístupné zadarmo," objasnila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Štrbská športová smršť má podľa nej podporiť športovanie a dať možnosť návštevníkom Tatier zapojiť sa do rôznych pohybových aktivít. "Vytvárame priestor najmä pre deti, aby mali k športu čo najbližšie a na pomoc sme si pozvali aj profesionálov. Privítame karatistu, majstra sveta Romana Voláka, silákov z Poľska, Čiech, Ukrajiny, Srbska, Maďarska, Rakúska aj domáceho Slovenska, mladé fitnesky aj mnoho iných," doplnil starosta obce Štrba Michal Sýkora.

V rámci medzinárodnej súťaže silných mužov Strongman je pod tatranskými štítmi pripravené napr. dvíhanie automobilu a náprav, ťahanie nákladného auta či prevracanie 600-kilogramových pneumatík. "Dámy sa budú môcť roztancovať v rytme zumby a priaznivcov lopty a zeleného trávnika poteší priateľský futbalový zápas slovenskej futsalovej reprezentácie proti Športovému klubu Štrba. Pre najmenších je pripravené aj maľovanie na tvár, animačné programy i rôzne súťaže," upozornila Maťašovská.

Noc tatranských bojovníkov

Športová horúčka sobotňajšej noci vyvrcholí večerným programom Noc tatranských bojovníkov. Svoje bojové majstrovstvo predstavia člen Laugarícia klubu Ju-Jitsu Trenčín Koryo Taekwondo a Yoseikan z Pro-Fight Club Košice. Ukážky boja s nožmi predvedú členovia skupiny Kali Eskrima. Súboje titanov, zápasy ťažkej váhy a amatérsky zápas v MMA odohrajú borci zo Slovenska a Poľska a svoju show predvedie divákom i Roman Volák.

"Podujatie na Štrbskom Plese je ďalším zo série tých, ktorými sa snažíme zatraktívniť program návštevníkom Tatier a dovolenkárom. Od začiatku roka sme ich už realizovali šesť a privítali sme dokopy niekoľko tisíc ľudí. Najmä išlo o rodiny s deťmi, na ktoré sa pri tvorbe akcií sústreďujeme. Rada by som upozornila aj na to, že už o necelé dva týždne, 2. až 4. augusta, nás čaká aj v novodobej histórii najúspešnejšie podujatie Medvedie dni, v rámci ktorého sme minulý rok za tri dni privítali cez 24.000 návštevníkov," zdôraznila Maťašovská.
 

Vyberte región